Het komt eraan

De Woerdense derby tussen de meiden van sc Werden en Sportlust kende eerder in het lopende seizoen al een versie. Waar wij al 2x de MO13-2 van Woerden versloegen in de 8 tegen 8 versie, stond vandaag de versie van 11 tegen 11 op het programma. Woerden MO13-1 speelt al vanaf het begin op deze manier, en wij gingen aan onze 2e wedstrijd beginnen. Vol goede moed en een positieve houding werd er afgetrapt op het kunstgras in Snel en Polanen.

Met een bijna complete selectie kon het niet mis gaan vandaag. De harde realiteit was helaas anders. Sportlust werd vooral op “ervaring” afgestraft. De meiden werkten heel hard maar konden de 2-0 ruststand niet voorkomen. De thuisclub was simpelweg wat handiger op een groot veld.

Na de rust veranderde er niet veel in het spelbeeld. Woerden kon de 3-0 hard in het dak van het doel schieten. Dit was het startschot en het uitgelezen moment voor Sportlust om alle schroom (en zenuwen) van zich af te gooien. Plots kantelde de wedstrijd een beetje. De bezoekers waren steeds vaker bij het vijandelijke doel te vinden. Sofie lanceerde zichzelf en kon na een lange spurt helaas net niet het doelpunt maken.

Niet veel later was het wel raak. Vanaf de rechterkant kwam een lage voorzet die door Anna knalhard werd ingeschoten. Het team was in extase. Dit was precies wat het team nodig had. De spirit was weer helemaal terug. Er zat weer wat meer geloof in het team, en een paar keer konden we “bijna” noteren. Maar helaas vielen er geen doelpunten meer.

Volgende week moet het dan maar gaan gebeuren in een inhaalwedstrijd in Alphen.