Niet zo leuk!

Wedstrijd 3 die eigenlijk de 1e had moeten zijn stond vandaag op het programma van de MO13-1. Waar het in de 8 tegen 8 eigenlijk behoorlijk op rolletjes liep is het in een 11 tegen 11 toch een heel andere tak van sport gebleken.  De ruimtes zijn veel groter en dus ook lastiger te belopen. Na het verlies in de derby tegen sc Woerden, werd er 2x hard getraind en stond er een super gemotiveerd team aan de start in Alphen.

Tegenstander Alphia was voor sommigen een weerzien. Vorig seizoen was dit een van de wedstrijden die in hun oude team “bij zijn gebleven” en dan niet omdat deze tegenstander zo “sportief” was. Om 12 uur ging de wedstrijd van start op het hoofdveld. Na wat aftasten maakte na een minuut of 10 de spits van de thuisploeg haar 1e doelpunt. Met een fraaie boog liet zij Sanne kansloos.  Tot dan ging het eigenlijk gelijk op. Dit doelpunt zorgde bij onze meiden in ieder geval voor wat onrust en binnen de kortste keren lag ook de 2-0 erin. Gelukkig herpakten de meiden zich daarna snel. Dit was dan ook de ruststand.

Na de rust een heel ander spelbeeld. Donna maakte in 1 helft goed wat zij in 2 trainingen had moeten missen. Als een bezetene ging zij over het veld van achter naar voren. Een paar keer waren we erg dichtbij een doelpunt, maar uit het niets scoorde de thuisploeg nogmaals. Een schot gedragen door de wind vloog over Sanne heen. Eigenlijk was dit een soort startschot voor een eindoffensief. Met helemaal niets meer te verliezen werd de aanval gezocht. Donna ging goed door en kreeg haar dik verdiende doelpunt.

Dit gaf de ploeg meer moed en kracht. Sophie kon op snelheid ervandoor gaan. Helaas werd zij door de keeper de doorgang ontzegd. De meiden knokten voor wat ze waard waren in deze fase, maar het zat niet echt mee. Bij het scheiden van de markt kon Donna nog een keer uithalen. De keeper zag dit schot te laat en zo werd het toch nog 3-2. De scheidsrechter liet niet eens meer aftrappen.

Na afloop sijpelden de 1e meldingen binnen van wat minder leuke uitingen van de tegenstanders. Het siert onze meiden dat ze zich hierdoor tijdens de wedstrijd niet van de wijs lieten brengen.

Op 29-2 gaan we proberen ons te plaatsen voor de bekerfinale. Dit zou een mijlpaal zijn voor Sportlust. Buurman VEP heeft dit in al haar jaren “voorsprong” met meidenvoetbal nog nooit weten klaar te spelen.