Veerkracht

Na de eclatante zege vorige week op stadsgenoot Woerden was er een heuse topper te noteren. SPV uit Polsbroek had de andere stadsgenoot met 5-1 verslagen. Het beloofde dus vooraf spannend te worden. Tijdens het warmlopen werd de tegenstander bekeken. Het waren allemaal “kleintjes”. In de peptalk voor de wedstrijd werd nogmaals benadrukt, dat we de tegenstanders niet moeten onderschatten.  Vooraf werd ook een duidelijke afspraak met de begeleiding van SPV gemaakt over de dispensatie spelers.

Met een flinke vertraging werd er uiteindelijk om 10:15 afgetrapt.  Vanaf de start was het Sportlust wat de tegenstander de wil oplegde. De kansen werden opgestapeld en het doelpunt kon niet lang uitblijven. Dik verdiend zette Esmee nog voor de time out de 1-0 op het bord. Dit was ook het moment dat de begeleiding van SPV ineens terugkwam op eerdere afspraken en de wedstrijd eerder eindigde voor 2 meiden.

Hierna zakte het spel een beetje weg bij de thuisploeg. De bezoekers gooiden de schroom van zich af. De meiden waren misschien wat ontdaan door het niet meespelen van twee teamgenootjes. Toen SPV ook het ontzag wat zij hadden voor ons kwijt raakte, werden we wat kwetsbaar. Nog voor de rust werd de 1-0 omgebogen in een 1-2 achterstand.

De limo werkte bevrijdend voor de meiden want na de rust was daar ineens weer de strijdlust terug. Volop werd de aanval gezocht en kans op kans gecreëerd. Eerlijk is eerlijk dat de keeper van de tegenpartij zich goed vastbeet in haar rol.  Met de ene na de andere goede redding hield zij de gasten op de been. Wat de meiden ook deden, hij wilde er gewoonweg niet in.  Vlak voor tijd bedacht Sanne dat het de hoogste tijd was.

Over de rechterkant waren al een aantal mooie aanvallen in schoonheid gestorven. Nu kwam Sanne door en kreeg de keeper van de tegenstander eindelijk op de knieën. Op dit schot moest zij een antwoord schuldig blijven. Al met al was dit een niet helemaal terechte einduitslag. MO13-1 deed zichzelf te kort door de kansen niet te verzilveren. Daarentegen creëerde ze deze wel. Als trainer moet je dan bekennen dat je gewoon tevreden moet zijn. Als we voortaan de helft van de kansen afmaken winnen we elke wedstrijd.

Ik ben trots op jullie hoe jullie de 2e helft ondanks de tegenslagen toch positief naar elkaar bleven. Volgende week kunnen we een mooie sportieve revanche nemen uit bij Bergambacht. De supporters die mee willen moeten dan wel vroeg op.