Geen zorgen!

Na het enigszins teleurstellende gelijkspel van vorige week moest vandaag het vizier weer op scherp om Bergambacht de drie punten te ontfutselen. Met een gehavende samenstelling door kamp en andere verplichtingen, en met dat puntenverlies van vorige week in het achterhoofd begonnen we wat onrustig.   Na een paar minuten bleek de angst totaal ongegrond. Bergambacht was vanaf het beginsignaal een te zwakke tegenstander voor onze meiden.

Binnen de kortste keren was het raak, en stond de 1e goal voor ons op het bord. Zonder bovenmatige inspanning werd de 1e helft uitgespeeld, zonder echt in het spel te komen.

De 2e helft werd de opstelling iets anders neergezet, en werd het geleidelijk beter. De 2-0 ruststand werd verdubbeld in het 2e bedrijf. Omdat de tegenstander van kleiner van formaat (ook qua leeftijd) was werd de instructie niet volop te schieten meegegeven, anders had de uitslag vele malen hoger geweest. Er werd nog wel een doelpunt afgekeurd, om en reden die niet bij iedereen even duidelijk was. Al met al was dit een “zakelijke”” overwinning.

Later werd de uitslag van Donk – SPV met gejuich ontvangen, maar ook direct ontkracht. Komende week zal in de “topper” uit tegen eerstgenoemde club de kaarten voorlopig even geschud worden, en zal er meer duidelijkheid komen hoe de ware krachtsverhoudingen in deze poule liggen.