Het K-woord

Het K-woord gonst al een tijdje door de kleedkamers van de meiden van Sportlust MO13-1. Deze zaterdag kon alvast een reuze stap worden gezet door tegen de nummer laatst Bergambacht te winnen. Als nummer 2 DONK tegen nummer 3 SPV niet zou winnen, zou het K al binnen zijn. Helaas speelde die wedstrijd zich een half uurtje later af, dus was de missie eigenlijk duidelijk. Gewoon winnen en dan mochten we volgende week zelfs verliezen om het in eigen hand te houden.

Om 10 uur stonden de meiden klaar voor de start. Het was vanaf minuut 1 eenrichtingsverkeer en het was wachten op het 1e doelpunt. Deze bleef echter uit. Simpelweg te gehaast of te vaak net niet goed ingeschoten, sloop er wel onrust in de ploeg. Gelukkig kon Anna na de time out een mooie aanval afronden.  Dit leidde niet tot de zo benodigde rust in het thuis team. De bezoekers gooiden de schroom van zich af en waren af en toe gevaarlijk via een tegenstoot. Gelukkig konden we de stand tot de rust vasthouden.

Na de rust een heel ander spelbeeld. Het leek wel of Sportlust geen energie meer over had. Bergambacht rook haar kans en kon en het onmogelijke geachte toch waarmaken.  De 1-1 zorgde voor nog meer onrust. In plaats van rustig te voetballen werd er een soort paniekvoetbal op de mat gelegd. In de slotseconde ging de bal ook nog op de stip. Gelukkig werd deze niet benut door Bergambacht.

Met de staart tussen de benen moesten de meiden afdruipen naar de kleedkamer. Niet veel later werd ook de uitslag van de andere wedstrijd duidelijk. Komende week zal er in ieder geval niet verloren mogen worden als Donk op bezoek komt. Bij winst zijn we wel direct K. Bij een gelijk hebben we het in eigen hand door bij buurman VEP te winnen. Ik zal u het scenario bij verlies even besparen….

Komende week keihard trainen, zal hopelijk de frustratie wegspoelen. Volgende week gaan we weer vlammen en zo lang niemand het K-woord zegt.......