Onervaren

De kampioensferen lijken alweer een jaar geleden, voor de MO13-1. Door de aanwas van behoorlijk wat meiden is de groep nu groot genoeg om niet als 8-tal verder te gaan maar als volwaardig 11-tal. Weken geleden zijn de trainingen al aangepast en een paar heuse oefenwedstrijden brachten ondanks nederlagen toch een positief gevoel in de groep. Nadat vorige week tegenstander Alphia al niet eens durfde af te trappen tegen de ontketende rood-witten, moest vandaag Voorschoten eraan geloven.

Om 08:30 begon op veld 4 de nieuwe missie van de meiden. De lat hebben de meiden hoog liggen. Als we het najaar willen overtreffen moeten we dus weer kampioen worden.  De tegenstander bekijkend dacht hier en daar iemand wellicht staan deze meisjes op het verkeerde veld. Die personen werden al snel uit de droom geholpen. Na eerdere aanvallen die maar net goed afliepen was het opnieuw de snelle buitenspeler van de bezoekers waar we geen raad mee wisten.

Binnen een kwartier keken we tegen een 0-2 achterstand aan. De onervarenheid van het voetballen op een groot veld droop ervan af. Op een groot veld is het gewoon heel anders en veel moeilijker dan 8 tegen 8. Aan de wil van de meiden ligt het nooit. Helaas komen we die vroege achterstand niet meer te boven. Bij vlagen voetballen we goed mee en hebben hier en daar echt wel de kansjes gehad om te scoren. Dit lukt helaas niet. De bezoekers weten er wel nog 2 te maken en met een 0-4 eindstand kunnen we trots en met opgeheven hoofd van het veld af.

Volgende week de derby tegen Woerden om uit te maken wie er echt kampioen van Woerden is!!