Plichtmatig uitgespeeld

Met slechts een handje vol aanwezigen werd alweer de 2e thuiswedstrijd van de MO15-1 gespeeld op het hoofdveld van Sportlust. Tegenstander was RVC uit Reeuwijk. Door de afwezigheid van een scheidsrechter en ondergetekende die toevallig wel aanwezig was, werd boogd grensrechter Gerard gepromoveerd tot referee en kon de wedstrijd toch nog aanvangen op het juiste tijdstip.Trainer Johan had voortbordurend op de successen in de beker weer een ijzersterke selectie kunnen samenstellen. Om 12:15 ging het los en gezien de eerdere resultaten van de bezoekers ging het een makkelijke middag worden.

Het formaat van de tegenstander boezemde ook niet echt veel angst in bij de thuisploeg. Spelend “met de handrem erop” was de ruststand 2-0 door twee afstandsschoten van Fiene. Het was een beetje tekenend voor de wedstrijd. Sportlust speelde zonder echt gevaarlijk te worden. Het enige andere echte hoogtepuntje was een doelpunt van Anna dat terecht werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Na de hervatting kabbelde de wedstrijd voort daar waar we 15 minuten daarvoor gebleven waren. Sportlust geloofde het wel, en de bezoekers konden nooit een echte vuist maken. Keeper Sanne had wel geteld 4 ballen aangeraakt in de 2e helft, die ze ook nog eens rond de middenlijn oppikte. Voor de verandering schoot Fiene nog maar eens een paar keer op het van RVC. Dit leverde naast een aantal prachtige redding van de keeper ook een doelpunt op. Anna kon in de slotfase de deur definitief in het slot gooien voor de MO15-1 met haar 1e en de 4e van de dag.

Met een 4-0 overwinning is de MO15-1 nog zonder puntverlies in zowel de beker als de competitie. Met de derby tegen VEP komende zaterdag en verder in het programma tegen sc Woerden in het verschiet, worden het “mooie  weken" voor de meiden!